Blog van een PA: de juiste contacten in het buitenland

Vrijdagochtend…yess! Vandaag een halve dag werken en dan lekker een “me” time. Ik ben op tijd op kantoor, dus ik ga snel aan de slag. Eerst mijn gebruikelijke bakkie en stiekem een ontbijtje, dat bestaat uit Griekse yoghurt met proteïne muesli naar binnen werken. Zo de eiwitjes zijn binnen! Terwijl ik mijn ontbijt klaar aan het maken ben in de pantry, word ik met spoed gezocht door mijn directeur. Er moet een spoedmail verzonden worden, dus ik onderbreek mijn ontbijt-sessie weer om te kijken wat er moet gebeuren…

Ik zal jullie mijn zakelijke trip in Groningen niet onthouden:
Het waren twee hele leuke, goed georganiseerde dagen. Onze internationale gasten waren onder de indruk van ons mooie Groningen en de omliggende dorpen. Ik was zelf ook erg onder de indruk van de omgeving. Mooi stukje Nederland gezien en blijft bijzonder als je uit de randstad komt. Ik heb plaatsnamen gezien waar ik nog nooit van heb gehoord. Shame on me!
De bezoeken aan de scheepswerven waren ook heel leuk. Voorzien van veiligheidshelm trots kijken hoe een schip wordt gebouwd. Een sector om trots op te zijn!

Terug op de werkplek

De vorige werkdag liep mijn pc vast terwijl ik hotelovernachtingen op Cyprus aan het boeken was. Dit pak ik eerst op omdat in de week dat ik deze nodig heb, er veel zakelijke activiteiten aan de gang zijn in Limassol. Het Four Seasons Hotel is al volgeboekt. Dan maar uitwijken naar Crowne Plaza. Na enige tijd heb ik de juiste boeking gedaan en schrap ik dit van mijn ‘To-do list’. De kamers zijn pas voor over vijf maanden nodig maar de ervaring leert mij dat dit ruim van te voren geboekt moet worden want als er meerdere internationale activiteiten zijn, willen bedrijven nog wel eens blokreserveringen maken zodat hun relaties tegen een gereduceerd tarief kunnen boeken. Zeker als het op maritiem vlak aankomt, kun je ervan uit gaan dat er weinig kamers in de juiste omgeving overblijven en de prijzen alleen maar zullen stijgen. Ik ben blij dat het geregeld is.

Verder ga ik vandaag ook tickets boeken voor de reizen naar de Filippijnen maar ik wacht nog op de nodige informatie van mijn contactpersonen aldaar en van de Nederlandse ambassade in Manilla. Ik heb de juiste vliegreis met Cathay Pacific al gevonden dus dat scheelt zoeken straks.

Vandaag ga ik ook aan de slag met het organiseren van een bedrijfsbezoek in Denemarken. Dat valt niet mee als je te maken hebt met meerdere internationale agenda’s, maar ik doe het met plezier en heb inmiddels een goed internationaal netwerk opgebouwd.

De juiste contacten

Als ik genoeg tijd overhoud, dan zal ik ook het regelen van een werkbezoek met de Nederlandse EP-leden verder oppakken. Ik zit met een tijdsbestek, want de voorkeur is dat de afspraak plaats zal vinden voor het zomerreces. Een lastige, maar zeer uitdagende klus en inmiddels heb ik ook hier weer de juiste ingangen en juiste relaties opgebouwd. Ik heb geleerd dat een goede introductie, interesse tonen in de ander en dus altijd even vragen “hoe het gaat” heel belangrijk is. Als je internationaal belt dan uiteraard ook even over het weer praten. Ook al ken je de PA niet persoonlijk, een praatje pot is belangrijk als je iets gedaan wilt krijgen. Investeren in mensen noem ik dat!

Jubileum

Over ruim een maand vieren we ons jubileum. De laatste organisaties worden gedaan. Ook nemen we afscheid van een belangrijk iemand. Helaas maar waar, aan alles komt een eind. Ik zal nog het e.e.a. gaan organiseren om het afscheid extra feestelijk te maken. We hebben ook een belangrijke Koninklijke gast. Ik weet al een beetje wat ik aan ga trekken die dag… iets met een maritiem, maar ook Koninklijk karakter in ieder geval!

Gwendolien

2 gedachten over “Blog van een PA: de juiste contacten in het buitenland

  • 31 mei 2017 om 14:28
    Permalink

    Hallo Gwendolien, leuk om te lezen dat je zoveel passie hebt voor je werk. Ik heb zelf altijd al een PA willen hebben dus je directeur mag wel zuinig op je zijn, of ik kaap je nog eens weg daar! Alleen een puntje, Cathay Pacific is zo 2010, Fly Emirates 😉 Verder, ga zo door, ik blijf je blog zeker volgen!

  • 6 juni 2017 om 20:59
    Permalink

    Nou mocht ik op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging dan hoop ik je ooit te vinden… if it’s m… ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.