Ga je solliciteren? Gebruik dan deze 3 handige apps

Ben jij op zoek naar werk? Of ga je binnenkort op gesprek? Er bestaan heel veel hele handige apps voor op je smartphone zodat je altijd kan inspelen op mogelijke carrière kansen.

Dropbox

Wil je je cv laten zien aan iemand die je toevallig tegen het lijf loopt, of het nog even inkijken voordat je aan een sollicitatiegesprek begint? Ze je document dan even in Dropbox. Je kunt je cv of eventuele andere documenten ook makkelijk offline beschikbaar maken, zodat je even terug kunt kijken. Zo ga je goed voorbereid je gesprek in.

Tip: Lees in dit artikel hoe je het maximale uit Dropbox haalt.

Remember The Milk

Wil je niet vergeten om binnen de week een opvolgingstelefoontje te doen na een geslaagd sollicitatiegesprek? Met Remember The Milk kan je in een oogopslag je to do’s voor vandaag, morgen en de hele week bekijken en beheren. Je kan lijstjes aanmaken en benoemen zoals het je uitkomt, zodat je voor elk project het overzicht aan taken bewaart. Je kan ook taken toevoegen aan locaties, zodat je – wanneer je in de buurt bent – weet wat je in die regio of die buurt nog moet doen. Remember The Milk is ontworpen voor zowel iPhone als Android.

CamCard

Visitekaartjes bijhouden van mensen die je op recepties of evenementen ontmoet, is niet altijd handig. Hun contactgegevens toevoegen aan je telefoonlijst is een oplossing, maar dat is een vervelend klusje. CamCard maakt het simpel: je maakt een foto van het visitekaartje en de app verwerkt de gegevens automatisch in je telefoonlijst. Ook kaartjes met een QR-code – een tweedimensionale ‘Quick Response’ streepjescode – kunnen door de app gelezen worden. De app is ontworpen voor zowel iPhone als Android.

 

Bron: jobat.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.