Make-up mee op (zaken)reis? Zo komt het veilig aan op je bestemming

Ben je net op je zakenreis- of vakantiebestemming aangekomen, maak je de koffer open en…getsie! Een flesje shampoo is ontploft in je koffer. Niet echt een lekker begin van je reis…

In dit artikel geven we je graag enkele tips over hoe je het best je make-up transporteert naar je (zaken)reisbestemming.

Herbruikbare flesjes en plastic zakjes

Voor al je vloeibare producten kun je het beste gebruik maken van herbruikbare flesjes van 100ml. Deze kun je kopen bij de drogist en kosten maar een paar euro.

Wil je helemaal “safe” zijn dat niets lekt? Doe er dan ook een hersluitbaar plastic zakje omheen. De kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Mocht het dan toch kapot gaan, dan komt het in het zakje terecht. Kleding gered!

Organiseer je make-up

Je kunt toch niet al je make-up meenemen, dus een goede tip is om je make-up rond je outfits te plannen. Zo neem je enkel die lippenstift of oogschaduw mee die je écht nodig hebt.

Vervang je dure producten door goedkopere

Er is zo veel dat kan mislopen tijdens het reizen. Blushes die breken, concealers die uitlopen, lippenstiften die zoek raken… En het zou toch jammer zijn als er iets gebeurt met die peperdure foundation, nee? Daarom is het beter om geen dure producten mee te nemen, maar ze te vervangen door een goedkoper equivalent.

Doe de lucht uit je tubes

Nog een belangrijke tip voor zij die met het vliegtuig reizen: pers de lucht uit je tubes. Net zoals je oren ploffen als je hoog in de lucht bent, kan dit ook met je make-up gebeuren. Zorg er daarom voor dat er zo weinig mogelijk lucht in je tubes zit, want op die manier voorkom je vervelende ontploffingen in je bagage.

Alles wat breekbaar is, gaat in je sportschoenen

Als je make-up in glazen flesjes meeneemt, dan steek je deze het best in je sportschoenen. Die zijn immers gemaakt om schokken op te vangen en zijn dus ideaal om breekbare producten te vervoeren.

Gebruik kleding als schokdemper

Geen sportschoenen bij je? Dan kan je je make-up ook in je kleding wikkelen. Sokken zijn hier bijvoorbeeld ideaal voor. Leg je make-up ook in het midden van je koffer, dan is ze langs alle kanten beschermd. En… doe ook om deze producten een hersluitbaar zakje…;-) Just to ben sure!

 

 

Bron: goedgevoel.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.