De nieuwe layout van LinkedIn

Sommige mensen hebben hem al, anderen wachten er nog op. De nieuwe layout van LinkedIn wordt op dit moment uitgerold. In dit artikel bespreken we een aantal wijzigingen.

In de oude vormgeving zag je aan de rechterkant een knop“Notify your network”. Dit knopje kan je verschuiven als je jouw profiel aan het updaten bent. Zet je de knop op “No”, dan krijgt niet iedereen een melding met de wijzigingen op je profiel.

In de nieuwe vormgeving is deze knop er nog wel, maar die vind je op diverse andere plekken (per onderdeel), zoals:

  • In het venster wat je krijgt als je een nieuwe work experience wilt toevoegen (zie onderstaand plaatje aan de rechterkant bij Add new profile section).
  • In het venster wat je krijgt als je een new education wilt toevoegen
  • En in het venster wat je krijgt als je een new volunteer experience wilt toevoegen.

Dan het onderdeel “My Network”, deze vind je nu bovenaan. Als je erop klikt, dan ziet het er allemaal wat mooier en overzichtelijker uit (3-kolommen).

Dan de knop “Notifications”. In de oude versie was het niet mogelijk om heel overzichtelijk alle notificaties weer te geven. Je kon deze meldingen in een klein schermpje, die tevoorschijn kwam als je de knop indrukte. In de nieuwe versie opent een heel nieuw scherm, netjes alles op een rijtje.

Dan de knop “Search”. Het zoeken naar mensen in de oude layout ziet er heel anders uit, dan in de nieuwe layout. Voorheen moest je zoekcriteria aan de linkerkant invullen. En nu doe je dat aan de rechterkant, een heel stuk overzichtelijker.

Wil je (nog) meer uit LinkedIn halen? Dan hebben we in dit artikel nog een drietal extra tips voor je die je meteen kunt toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.